Laadukkaat raaka-aineet

Frödinge-kakuissa käytetään mahdollisimman paljon paikallisesti tuotettuja raaka-aineita. Määrät eivät ole aivan pieniä!
Frödinge käyttää…

45 000 litraa maitoa/työpäivä
11 miljoonaa litraa maitoa/vuosi

2 900 kg sokeria/työpäivä
700 tonnia sokeria/vuosi

3 300 kg jauhoja/työpäivä
800 tonnia jauhoja/vuosi

50 000 – 90 000 munaa/työpäivä
800 tonnia munia/vuosi

Laadukas ja turvallinen tuotanto

Frödingen pieni meijeriyritys sijaitsee Vimmerbyssä Etelä-Ruotsissa. Yrityksessä työskentelee noin 80 taitavaa työntekijää. Leivomme lukemattoman määrän juustokakkuja, piirakoita ja kakkuja kaikkialle Pohjois-Eurooppaan.

Huolimatta tuotannon koneistumisesta ihmiset edelleen luovat reseptit ja päättävät maistuuko tehty tuote hyvältä tai onko koostumus oikea. Koemaistamme tuotteita sekä valmistuksen aikana että seuraavana päivänä. Tällöin valitsemme ja avaamme satunnaisesti tietyn määrän pakkauksia. Tarkistamme ensin pakkausmerkintöjen, kuten päivämäärän, oikeellisuuden ja lukukelpoisuuden. Lopuksi kokenein kollegamme suorittaa koemaiston. Vasta tämän jälkeen tuotteet lähtevät meijeristä eteenpäin.

Tuotannon turvallisuuden takaavat ohjausjärjestelmät ja omavalvonta. Voimme siis taata, että laktoositon kakku on laktoositon!

Kuninkaallinen hovihankkija

Frödinge on Kuninkaallinen hovihankkija.
Niinpä myös hoviväen kahvipöydissä nautitaan ihania Frödinge-kakkuja!

Mitä merkitsee ”Kunglig hovleverantör” –tunnus?
Kuninkaallinen hovihankkijuus on kruunattu liikesuhde. Hovihankkija-tunnusta saa käyttää ainoastaan ruotsalainen yritys, joka on nimitetty Kuninkaalliseksi hovihankkijaksi. Kuningas Kaarle XVI Kustaalla on noin 145 kuninkaallista hovihankkijaa, joista yksi on Frödinge. Kuninkaallinen hovihankkija-tunnus on ollut laadun tae jo aikana ennen nykyisten laatujärjestelmien kehittymistä.

Kuinka pääsee Kuninkaalliseksi hovihankkijaksi?
Kuninkaallisen hovihankkijan aseman voi myöntää vain kuningas tai kuningatar. Hovihankkija toimittaa tavaroita tai palveluita kuningasperheelle. Tilausten täytyy tulla hovista, joka myös maksaa tilaamansa tuotteet.

Kuinka monessa Frödinge-kakussa on hovihankkija-tunnus?
Kaikki Frödinge-kakut Suomen suosituimmasta Mansikkakakusta ja Mud Cakesta ajankohtaiseen Prinsessakakkuun ovat  hovin hyväksymiä. Saatavana kaikista hyvin varustetuista pakastealtaista kautta maan.

Ihania kakkuhetkiä Sinulle ja läheisillesi toivottaen,