Kakkustailaus Tähti

 

Tarvitset yhden (tai useamman!) Frödingen mutakakun. Leikkaa ohuehkosta pahvista tai tukevasta paperista haluamasi muotoisia ja kokoisia tähtiä. Pahvipakkaus sopii tähän mainiosti. Videovinkissä tähtiä on yksi iso päällä ja pienempiä reunoilla.

Kaada tomusokeria siivilään ja kuorruta kakun pinta ohuella kerroksella tasaiseksi koputtelemalla siivilän reunaa varovasti. Kakussa on valmiiksi tomusokeripinta, mutta se voi pakkauselämän jäljiltä vaatia viimeistelyä. 

Asettele tähdet kakun pintaan ja reunoille. Kaada kaakaojauhetta (oikeaa, vahvaa kaakaota) siivilään ja sirottele sitä tasaisesti tähtien ympärille. 

Poista pahvi-/paperitähdet ja viimeistele kakku haluamasi värisillä ja muotoisilla koristerakeilla.

Suklaisa kerrosunelma

Ainekset

  • 5 kpl Frödinge Mud Cake -suklaakakkuja
  • kermaa
  • mansikoita
  • vaniljasokeria

Valmistusohje

  1. Varaa 5 kpl Frödinge Mud Cake -suklaakakkuja. Sulata kakut huoneenlämmössä n. 30 minuuttia tai mikrossa sulatusteholla n. 40 sekuntia.
  2. Pienennä kaksi ylintä kakkua leikkaamalla reunoista n. 1 cm.
  3. Vatkaa kermavaahto ja mausta vaniljasokerilla. Viipaloi mansikat. Laita kakkukerrosten väliin kermavaahtoa ja mansikkaviipaleita maun mukaan.
  4. Koristele mansikoilla ja mustikoilla.

Kakkustailaus Sydän

 

 

Ystävänpäiväksi, tapaamispäivän kunniaksi, hääpäivänä, ystävien kakkukesteille... Frödingen mutakakku on nopeasti ja helposti tuunattavissa sydämelliseksi!

Ota kakku pakastimesta sulamaan. Leikkaa pahvipakkauksen kanteen sydän. Aseta pakkaus (ja sydän) toivomaasi kohtaan kakkua: keskelle tai johonkin reunaan. 

Sirottele sydämenmuotoisia koristeita aukon kohdalle. Laita kakku tarjolle. 

Mud cake cocktailpalat

Ainekset

  • 1 mud cake
  • 1 rasia vadelmia
  • cocktailtikkuja
  • tomusokeria

Valmistusohje

Tämä jälkiruoka ei vaadi lautasia! Puuteroi tarjoiluvati tomusokerilla. Leikkaa jäinen mud cake 1,5 cm x 1,5 cm paloiksi. Aseta vadelma ja mud cake -pala cocktailtikulle. Aseta kaikki cocktailpalat tomusokeroidulle tarjoiluvadille ja sirottele kevyesti lisää tomusokeria koristeeksi.

Voit esivalmistella cocktailpalat leikkaamalla palat valmiiksi ja pitää ne pakastimessa ja asetella cocktailpalat juuri ennen tarjoilua. Jos pakastimessa on vapaata tilaa, voit tehdä cocktailpalat kokonaisuudessaan valmiiksi ajoissa ja ottaa ne esille puoli tuntia ennen tarjoilua.

Kakkustailaus pitsillä

 

Perinteinen pitsireunainen kakkupaperi, kaakaojauhe ja tomusokeri: tällä yhdistelmällä kaunistuu Frödingen mutakakku!

Ota kakku sulamaan n. puoleksi tunniksi ja parantele niin halutessasi kakun tomusokeripintaa. Leikkaa kakkupaperista sen pitsinen reuna. Asettele pitsinauhat kakun päälle haluamaasi muotoon - esimerkiksi ristiin, kuten videolla. 

Sirottele päälle kaakaojauhetta pienellä siivilällä sen reunaa varovasti koputellen. Koristele esimerkiksi mansikalla. Nauti!

Lämmin ja valuva mud cake jäätelöllä

 

Lämmin mud cake on jääkylmän jäätelön kanssa deee...licious! 

Ainekset

  • 1 mud cake
  • vaniljajäätelöä

Valmistusohje

Leikkaa mud cake annospaloiksi. Kakku voi olla jäinen. Lämmitä mud cake tarjoilulautasella mikrossa n. 30–45 sekuntia, kunnes se on sisältä valuvaa. Tarjoile vaniljajäätelön kanssa.

Mud cake ja piparkakkujäätelöä

Ainekset

  • 1 mud cake
  • 0,5 l vaniljajäätelöä
  • 1,5 tl piparkakkumaustetta

Valmistusohje

Jouluinen piparkakkujäätelö sopii mainiosti kostean mud caken kanssa (ja maistuu toki ihan ympärivuotisesti). Sulata vaniljajäätelöä jääkaapissa noin tunti, jotta se on tasaisen pehmeää. Vatkaa vaniljajäätelö ja piparkakkumauste tasaiseksi. Aseta piparkakkujäätelö pakkaseen kunnes on tarjoilun aika (ellei se ole heti).

Sulata Frödingen mutakakku jääkaapissa noin 1 tunti tai huoneenlämmössä 30 minuuttia. Tarjoile piparkakkujäätelön kanssa. Voit koristella annoksen piparkakkumurskalla.

Mud cake kakku mansikoilla, marengilla ja jäätelöllä

Ainekset

  • 1 mud cake
  • 1 rasia mansikoita
  • 10 marenkia
  • 1 l vaniljajäätelöä

Valmistusohje

Frödingen Mud cake mansikoilla, marengilla ja jäätelöllä kaunis ja kesäinen kakku, jota voi varioida eri marjoilla tai hedelmillä. Marengin voi halutessaan myös vaihtaa vaahtokarkkiin.

Sulata mud cake huoneenlämmössä puolisen tuntia tai vaihtoehtoisesti jääkaapissa 1 h. Puolita mansikat ja leikkaa jäätelö siivuiksi. Asettele jäätelö, murskattu marenki sekä mansikat kakun päälle.

Tarjoile heti, jotta jäätelö ei pääse sulamaan.

Mud cake mansikkamelban kera

Ainekset

  • 1 mud cake
  • 400 g mansikoita

Valmistusohje

Mutakakun voi tarjoilla eri makuisten melbojen kanssa. Erityisen hyvin se sopii mansikkamelban kaveriksi. Soseuta sulatetut mansikat sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi. Halutessasi voit lisätä hyppysellisen sokeria. Laita mansikkamelba kylmään kunnes on tarjoilun aika.

Sulata Frödingen Mud cake jääkaapissa noin 1 tunti minuuttia tai huoneenlämmössä puolisen tuntia. Leikkaa kakku annospaloiksi ja tarjoile mansikkamelban kanssa.

Mud cake jäätelökakku

Ainekset

  • 2 mud cake
  • 1 l vaniljajäätelöä
  • tomusokeria
  • marjoja

Valmistusohje

Sulata Frödingen mud cake ja vaniljajäätelö jääkaapissa 1 tunnin ajan. Sekoita jäätelö tasaiseksi massaksi nuolijalla. Aseta yksi mutakakku tarjoiluvadille ylösalaisin.

Lusikoi pehmeä jäätelö kakkupohjan päälle ja aseta toinen mutakakku kanneksi. Koristele kakku tomusokerilla ja marjoilla.

Tarjoile kakku heti jotta jäätelö ei sula.

Mud cake -tikut vadelmamelballa

 

Ainekset

  • 1 Frödinge Mud cake
  • 400 g pakastevadelmia
  • tomusokeria
  • tarjoilulasit

Valmistusohje

  1. Soseuta sulatetut vadelmat sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi. Voit siivilöidä kastikkeen, jos haluat tasaisemman kastikkeen.
  2. Lusikoi vadelmamelba tarjoilulaseihin, n. 1-2 rkl/lasi.
  3. Leikkaa jäinen mutakakku 5 cm pituisiin tikkuihin. 
  4. Laita mud cake -tikut pakastimeen kunnes on tarjoilun aika.
  5. Kierrä mud cake -tikut tomusokerissa ja aseta ne laseihin. Tarjoile heti.