Vastuullisuus

Frödinge, vuonna 1929 perustettu smoolantilainen meijeri, on kasvanut pienestä paikallisesta toimijasta merkittäväksi pakastekakkujen valmistajaksi. Nykyään Frödinge on osa Orklaa, jonka vuoksi voimme saavuttaa merkittäviä etuja vastuullisuusnäkökulmasta tarkasteltuna. Emoyhtiö Orklan kautta myös Frödinge on sitoutunut priorisoimaan kahdeksaa tavoitetta YK:n kestävän kehityksen tavoitteista. Lisäksi Orkla, ja siten myös Frödinge, on liittynyt YK:n Global Compact -aloitteeseen, jossa sitoudumme ottamaan vastuun ihmisoikeuksista, työelämän standardeista, ympäristöstä sekä korruption torjunnasta.

Laadukas ja turvallinen tuotanto

Laadukas ja turvallinen tuotanto

Frödingen pieni meijeriyritys sijaitsee Vimmerbyssä Etelä-Ruotsissa. Yrityksessä työskentelee noin 120 taitavaa työntekijää. Leivomme lukemattoman määrän juustokakkuja, piirakoita ja kakkuja kaikkialle Pohjois-Eurooppaan.

Huolimatta tuotannon koneistumisesta ihmiset edelleen luovat reseptit ja päättävät maistuuko tehty tuote hyvältä tai onko koostumus oikea. Koemaistamme tuotteita sekä valmistuksen aikana että seuraavana päivänä. Tällöin valitsemme ja avaamme satunnaisesti tietyn määrän pakkauksia. Tarkistamme ensin pakkausmerkintöjen, kuten päivämäärän, oikeellisuuden ja lukukelpoisuuden. Lopuksi kokenein kollegamme suorittaa koemaiston. Vasta tämän jälkeen tuotteet lähtevät meijeristä eteenpäin.

Tuotannon turvallisuuden takaavat ohjausjärjestelmät ja omavalvonta. Voimme siis taata, että laktoositon kakku on laktoositon!

Tiesitkö, että...?

  • Frödingen tehtaalla käytetään vain 100% uusiutuvaa energiaa.
  • Frödinge-tuotteissa käytetään ainoastaan vapaan kanan munia.
  • Frödinge-tuotteissa käytetty kaakao on aina UTZ-merkittyä.
  • Tehtaalla syntyvästä hävikistä tuotetaan rehua eläimille ja näin syntyvän jätteen määrä pienenee.

Tehtaallamme käytetään vain 100 % uusiutuvaa energiaa

Globaali ilmastonmuutos koskettaa meitä kaikkia, niin yksilöinä kuin yrityksinäkin, ja meidän kaikkien on kannettava vastuuta sen torjumisesta. Yksi Orklan tavoitteista on vähentää yrityksen kasvihuonepäästöjä 60 prosentilla vuoteen 2025 mennessä ja pyrimme käyttämään toiminnassamme ainoastaan fossiilivapaita energialähteitä vuoteen 2030 mennessä.

Frödingen tehdas käyttää vain 100 % uusiutuvaa energiaa. Tämä on mahdollista paikallisten kumppanuussuhteiden ansiosta. Meille on tärkeää, että tekemällämme kestävän kehityksen työllä on positiivinen vaikutus paikallisyhteisöihimme, sillä ilman niitä emme voisi vaikuttaa globaaleihin kestävän kehityksen tavoitteisiin.