Frödinge-kakuilla on pitkä ja inspiroiva historia, joka ulottuu aina 1920-luvulle saakka. Valmistus aloitettiin yksinkertaisilla, kokeneiden kondiittoreiden valmistamilla kakuilla. Nykyään tuotannossa hyödynnetään sekä omia, että perinteisiä reseptejä. Menneiden vuosien aikana pienestä smoolantilaisesta maaseudun meijeristä on kasvanut merkittävä toimija ja huomattava osa kakkutuotannosta menee Ruotsista vientiin useisiin Pohjois-Euroopan maihin, myös Suomeen. Suomessa pääsemmekin nauttimaan maistuvista herkkukakuista, täytekakuista ja leivonnaisista.
Frödingen meijeriyhdistys sai alkunsa vuonna 1929 kun Smoolannissa joukko maidontuottajia päätti yhdistää voimansa. Kuten muutkin aikakauden maaseudun meijerit, tuotti Frödinge maitoa, juustoa ja voita.
1950-luvulla kilpailu meijerituotannossa kiristyi ja Frödinge-meijerin johtaja Gösta Carlsson sai idean smoolantilaisten juustokakkujen tarjoamisesta pelkän Smoolannin sijaan koko Ruotsiin!
Gösta Carlsson sai kun saikin vakuutettua hallituksen sijoittamaan 3000 kruunua tuotannon keskittämiseen juustokakkuihin. Vuonna 1955 käynnistettiin juustokakkujen tuotanto perinteisen, tänäkin päivänä käytössä olevan, reseptin mukaan.
Göstan vaimo Kajsa matkustaa Tukholmaan myymään juustokakkuja tukkukauppiaille ja monet ottivatkin juustokakut valikoimiinsa. Tuotantolinjaa kehitetään, perinteisistä raaka-aineista tinkimättä.
Meijeri päättää alkaa valmistaa juustokakkujen lisäksi myös erilaisia jälkiruokapiirakoita: mustikka- ja omenapiirakat löytyivätkin pian kylmätiskeistä ympäri Ruotsia. Pakastustekniikan kehityttyä Frödinge alkoi myös valmistaa ruokapiirakoita ja valmistikin näitä 20 vuoden ajan.
1970-luvun puolivälissä Frödingen meijerissä alettiin pohtia, löytyisikö pakastetuille kermakakuille markkinoita. Yrityksen historiasta johtuen edellytyksenä oli, että useimmissa kakuissa tulisi olla kermaa.
Pakastekakut ovat suosittuja niin Ruotsissa kuin muuallakin Euroopassa. Sen vuoksi tuotantotiloja laajennetaan rakentamalla täysin oma rakennus ainoastaan Frödingelle räätälöidylle kakkukoneelle.
Tuotetestausten ja maisteluiden perusteella kehiteltiin yksi Suomessakin suosituimmista tuotteista, mehevä ja maistuva mutakakku - Mud cake.
Frödingen meijeriyhdistys sai alkunsa vuonna 1929 kun Smoolannissa joukko maidontuottajia päätti yhdistää voimansa. Kuten muutkin aikakauden maaseudun meijerit, tuotti Frödinge maitoa, juustoa ja voita.
1950-luvulla kilpailu meijerituotannossa kiristyi ja Frödinge-meijerin johtaja Gösta Carlsson sai idean smoolantilaisten juustokakkujen tarjoamisesta pelkän Smoolannin sijaan koko Ruotsiin!
Gösta Carlsson sai kun saikin vakuutettua hallituksen sijoittamaan 3000 kruunua tuotannon keskittämiseen juustokakkuihin. Vuonna 1955 käynnistettiin juustokakkujen tuotanto perinteisen, tänäkin päivänä käytössä olevan, reseptin mukaan.
Göstan vaimo Kajsa matkustaa Tukholmaan myymään juustokakkuja tukkukauppiaille ja monet ottivatkin juustokakut valikoimiinsa. Tuotantolinjaa kehitetään, perinteisistä raaka-aineista tinkimättä.
Meijeri päättää alkaa valmistaa juustokakkujen lisäksi myös erilaisia jälkiruokapiirakoita: mustikka- ja omenapiirakat löytyivätkin pian kylmätiskeistä ympäri Ruotsia. Pakastustekniikan kehityttyä Frödinge alkoi myös valmistaa ruokapiirakoita ja valmistikin näitä 20 vuoden ajan.
1970-luvun puolivälissä Frödingen meijerissä alettiin pohtia, löytyisikö pakastetuille kermakakuille markkinoita. Yrityksen historiasta johtuen edellytyksenä oli, että useimmissa kakuissa tulisi olla kermaa.
Pakastekakut ovat suosittuja niin Ruotsissa kuin muuallakin Euroopassa. Sen vuoksi tuotantotiloja laajennetaan rakentamalla täysin oma rakennus ainoastaan Frödingelle räätälöidylle kakkukoneelle.
Tuotetestausten ja maisteluiden perusteella kehiteltiin yksi Suomessakin suosituimmista tuotteista, mehevä ja maistuva mutakakku - Mud cake.